Turnul Sfatului - Dragoste cu năbădăi la SRI Sibiu

Turnul Sfatului

Dragoste cu năbădăi la SRI Sibiu

28 Decembrie 2009 11:33 |
Turnul Sfatului

Căpitanul Tiberiu Cristea şi colonelul Vasile Mota de la SRI Sibiu s-au îndrăgostit de aceeaşi colegă de serviciu: Claudia.

Deznodământul a fost însă unul cu totul neaşteptat: căpitanul a fost condamnat la trei luni de închisoare cu suspendare, la începutul acestei luni, de magistraţii Tribunalului Militar Cluj, sub acuzaţia că şi-a lovit un superior. Pe colonelul Vasile Mota.
Conflictul dintre căpitanul Tiberiu Cristea şi colonelul Vasile Mota a început în 2007, iar în iunie 2008, căpitanul Cristea şi-a riscat cariera militară şi, într-un acces de furie, l-a strâns de gât pe Mota. Motivul: amândoi bărbaţii erau îndrăgostiţi de o colegă de serviciu, Claudia, care, în august 2008, s-a şi măritat cu căpitanul Tiberiu Cristea, scrie astăzi Evenimentul Zilei.
În faţa judecătorilor militari, căpitanul Tiberiu Cristea a declarat că incidentul din august 2008 a pornit de la un conflict mai vechi cu colonelul Vasile Mota, şeful compartimentului „listare” de la SRI Sibiu. Căpitanul de informaţii susţine că, în 2004, s-a îndrăgostit de o colegă de birou, Claudia, şi că a avut o relaţie cu aceasta până în 2007. Tiberiu Cristea le-a mai spus magistraţilor că, între 2007 şi aprilie 2008, Claudia a rupt relaţia cu el din cauză că „nu mai suporta hărţuielile permanente ale şefului ei (colonelul Vasile Mota - n.r.)”. „Consecinţa a fost o relaţie intimă între cei doi, care a fost întreruptă ca urmare a unei cereri în căsătorie, avansată de colonelul Mota. Claudia, cu care m-am căsătorit în august 2008, şi-a dat seama că nu poate accepta cererea în căsătorie. Astfel, în cursul lunii aprilie a revenit la mine”, a mai precizat la tribunal căpitanul Tiberiu Cristea.
Ulterior, nemulţumit de decizia Claudiei, colonelul Vasile Mota ar fi recurs la ameninţări. „În acest interval de timp, Mota a a meninţat- o pe Claudia că se va omorî cu un pistol pe care îl deţine legal. A ameninţat că se va sinucide. Conducerea unităţii a ştiut, în permanenţă, atât despre relaţia intimă dintre viitoarea mea soţie şi şeful ei, cât şi despre hărţuielile acestuia, desfăşurate atât la serviciu, cât şi în afara orelor de program”, se mai arată în declaraţiile date în faţa instanţei de căpitanul Tiberiu Cristea. Acuzaţiile căpitanului Tiberiu Cristea privind hărţuirea sexuală şi ameninţările proferate de colonelul Vasile Mota au fost susţine şi de declaraţiile date în instanţă de Claudia Cristea.
Incidentul dintre căpitanul Tiberiu Cristea şi colonelul Vasile Mota s-a soldat cu internarea colonelului la Spitalul Militar din Sibiu. Ulterior, colonelul Mota şi-a scos un certificat medico-legal prin care se arată că a avut nevoie de 16-18 zile de îngrijiri medicale.
Şeful celor doi soţi Cristea, colonelul Vasile Mota, a declarat în faţa magistraţilor că ştia despre relaţia dintre cei doi subalterni şi susţine că Tiberiu Cristea e cel care a ameninţat-o pe Claudia Cristea. „Mi-a atras atenţia că, în perioada 2004-2005, au început o relaţie împreună. Ambii erau căsătoriţi, dar au divorţat ulterior. Mai ştiu că o perioadă, cei doi au fost despărţiţi şi am auzit că Tiberiu Cristea a trecut chiar şi la ameninţări, tăindu-i cablurile de la instalaţia de televiziune prin cablu”, a declarat colonelul Vasile Mota.
Prin sentinţa Tribunalului Militar Cluj, căpitanul Tiberiu Cristea a fost obligat să achite Spitalului Militar Sibiu 798 de lei, reprezentând cheltuieli de spitalizare, şi 15.000 de lei colonelului Vasile Mota, drept daune morale.

vizualizari: 5081

 •  COMENTARII (11) • 1. un sibian:

  Tare aia cu cablurile...daca vreau sa amenint pe cineva ii tai cablu...probabil ca a vrut sa zica microfonul...apucaturi specifice SRI (17:23:53)

 • 2. vax:

  ziar de kkt, copiati subiecte de la altii! voi sunteti buni doar sa-l pupati in cur pe marele sas si alti pampalai locali! (19:32:14)

 • 3. anonim:

  oare astfef de oameni isi pot desfasura activitatea in cadrul sri.Lucruri slabe care fac institutia de ras. sa lase locul unor oameni cu cap. (08:15:15)

 • 4. liu:

  senor, ce telenovela avem aici. Astia ne protejeaza de teroristi? (12:13:07)

 • 5. jan:

  cu asta se ocupa papagalii astia , care toaca o groaza de bani !!! a treia cisma , toti trei ar merita !!! (21:07:36)

 • 6. nu conteaza:

  Doamne fereste! La SRI ar trebui sa fie niste oameni cu capul pe umeri. Trebuie dusi toti la psiholog. Au un comportament de gradinita. (15:38:02)

 • 7. Aura:

  Greseala este omeneasca...binenteles nu este o regula , dar exista totusi oameni cu capul pe umeri si foarte bine pregatiti in UM respectiva ...,,cine stie...cunoaste" ! (10:46:14)

 • 8. Aurico:

  Tu cunosti? Vei fi si tu implicata in vreo idila,ai? Pai cretinul ala de colonel de kkt , se pare ca e labi psihic.Asta-i competenta dupa capsorul tau?Trebuia lasat sa-si traga un glont in cap.Un cartus e f. ieftin si traiau si tinereii fericiti.CA daca nu ridica catelusa C. codita,mioriticul Mota sedea bland.Rusine sa le fie,se prostitueaza intre ei pe banii nostrii. (20:43:31)

 • 9. sandu:

  mota a actionat la fel si cand era mare ofiter cu protectia la sri maramures o lighioana care a distrus cariera multor ofiteri la fel ca si a tanarului de la sibiu (10:38:53)

 • 10. o cunostiinta:

  il cunosc pe vasile mota de foarte multi ani si nu cred ca si-ar pune pistolul , pe care il detine intradevar in mod legal , la tampla pentru vreo femeie , de asemenea cred ca poate in gluma ar fi ceruta in casatorie pe aceasta doamna sau domnisoara CLAUDIA, el este o persoana foarte glumeata , respectiv cu mult simt al umorului . va spun sincer vasile mota este un individ cu spirit justitiar , un om care in general actioneaza in mod corect , avand o buna educatie de acasa. intradevar , este de regretat faptul ca se ajunge la polemici intre colegi , insa in ziua de azi aproape in toate institutiile din tara exista divergente intre colegii de munca care sunt sau nu facute publice . (21:21:15)

 • 11. Jaco:

  halo fo, mota-i acasa? (08:17:02) • Opinia ta:

   
  Nume:
  Comentariu:
   

Ultimele comentarii

Pe aceeași temă:


Warning: include(footer.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/turnul/public_html/m/articol_.php on line 235

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'footer.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/turnul/public_html/m/articol_.php on line 235